Slik lager du hunden din til en baby

Tusen takk for alle dine gode ønsker på nyheten om vår voksende familie. Det er en spennende tid for hele vårt husholdning.

Jeg vil virkelig sørge for at vi satt vår hund Baxter godt for dette nye tillegget. Han er en stor del av familien vår, og dette vil bli en stor forandring for oss alle.

En av mine første skritt i å forberede Baxter for babyen snakket og møtte med vår trener. Hvis du legger til en baby i livet ditt, vil jeg oppfordre deg til å konsultere en profesjonell trener. Vår trener har vært nyttig gjennom hele tiden vi har hatt Baxter, og hennes innsikt er nå veldig oppmuntrende.

Slik lager du hunden din til en baby
Mine tips om hvordan du skal forberede hunden din til en baby
Min plan for å forberede Baxter for ankomsten av den nye babyen kan oppsummeres i tre ord: trygg, glad, respekt.

Safe – For baby og hund. Ingen biting, hopping eller jakt. Ingen å trekke bånd, ører, haler eller pels. Alle føler seg trygge og trygge.
Glad – Hund, baby, foreldre er avslappet sammen. Alle får nok omsorg, stimulering og variasjon (dette gjelder for mor og pappa også).
Respekt – Hund og baby er begge medlemmer av denne familien. De har egne rom, egen mat, egne leker. Alle kan være sammen, men de har også egne områder hvis de trenger å være alene.
Ny baby 2018! Slik lager du hunden din til en baby
Jeg berører noen få detaljer for vår trening nedenfor. Når vi publiserer nye innlegg, kobler vi til dem her, slik at du kan lese alle oppføringene i serien. I etterfølgende innlegg vil jeg dykke dypere inn i hvert emne, men for å begynne med vil jeg dele litt bakgrunn på Baxs opplevelse og holdning med barn.

Forbereder hunden din for babyen din – kjenn din hund
Baxter kom med familien vår for fire og et halvt år siden da han var 3 år gammel. Vi vet ikke veldig mye om hans leveforhold før han kom med sin fosterfamilie, så jeg har ingen anelse om sin erfaring med barn.

Baxter bodde i fosterhjem i tre uker med mange små barn, og han gjorde det bra med alle så langt vi hørte og så.

Siden vi bodde hos oss, har Baxters eksponering for barn vært minimal. Vi har nieser og nevøer, men de er ikke i sitt liv hver dag. I Baxs tilfelle gjorde ikke fravær hjertevoksen, og han har blitt litt usikker rundt noen barn. Det vi har lært er at Baxter mener at spedbarn er kjedelige og smårollinger er litt freaky.

Spedbarn blir snu og da vil Baxter legge seg ned og dublere – sin normale rutine. Han er ikke våken, selv om det er gråt eller andre lyder. Når babyen er litt større og sitter alene for å spille på gulvet, har Baxter vært fornøyd med å slappe av og slappe av med alle.

Tips om hvordan du skal forberede hunden din til en baby
Når babyer begynner å gå, blir Baxter mer våken. Han liker ikke visse små folk som kommer opp til ham eller vil ha kjæledyr til ham. Han vil gå opp til dem og snuse og tolerere å bli smittet, men det er på hans vilkår.

Det avhenger også av barnet. Vi har to nevøer som begge er 4 år gamle. De har svært forskjellige energinivåer, og Baxter reagerer annerledes på hver av dem. Det er viktig at Baxter føler at han har en klar rømningsrute når barna er rundt. Han gjør det ganske bra med barna ute, men innenfor eller hvor som helst han føler seg mer fanget, vil han noen ganger knuse for å fortelle oss at han har fått nok.

Growling er bra. Det lar oss vite at han er ubehagelig og vi kan takle situasjonen. Growling er kommunikasjon, ikke aggresjon. Når Baxter griller, kan vi fjerne ham (eller barnet) fra situasjonen, omdirigere dem og alle fortsetter.

Voksende til side har vi generelt en veldig lett gå, lav energi, lat hund, og jeg håper at holdningen vil gi oss et godt grunnlag med vår nye baby. Vår trener var veldig oppmuntrende fordi hun sa at Baxter vil ha tid til å bli vant til babyen på ulike stadier.

Imidlertid vil jeg ikke helt stole på hundens lette natur og antar at alt kommer til å bli bra. Så jeg kom opp med en liste over ting vi har jobbet med for å forberede Baxter for baby.